KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Sposób załatwiania spraw

Przedszkole załatwia i przyjmuje sprawy dotyczące edukacji, kadr, finansów zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.

Sprawy prowadzone przez Przedszkole:

  • Edukacja:
    • zapisy do przedszkola,
    • obowiązek rocznego przygotowania przedszkolnego,
    • wydawanie opinii o dziecku,
    • dzienniki zajęć przedszkola.
  • Sprawy administracyjne:
    • wydawanie zaświadczeń,
    • wydawanie decyzji w sprawie obniżenia lub zwolnienia z opłat za Przedszkole.
  • Sprawy kadrowe:
    • sprawy osobowe nauczycieli i pracowników niepedagogicznych.
  • Sprawozdawczość:
    • raporty,
    • sprawozdania.
  • Archiwum:
    • akta osobowe pracowników,
    • dzienniki zajęć przedszkola,
    • protokoły z posiedzeń Rady Pedagogicznej wraz z uchwałami,
    • zarządzenia wewnętrzne dyrektora przedszkola.
  • Finanse przedszkola:
    • Sprawy dotyczące funkcjonowania finansów placówki udostępniane są organowi prowadzącemu lub organowi kontrolnemu.

Tryb załatwiania spraw:

  • Przyjęcie lub wypisanie dziecka z przedszkola, zaświadczenia, wydawanie decyzji, opinii, sprawy organizacyjne: dyrektor przedszkola- dni powszednie 8.15- 15.15
  • Bieżące informacje o dziecku: wychowawcy poszczególnych grup.
  • Konsultacje indywidualne dla rodziców: wychowawcy grup zgodnie z ustalonym indywidualnym terminem z rodzicami.( (informacja na tablicy ogłoszeń).

Tryb załatwiania wniosków i skarg:

Według Procedury przyjmowania, rozpatrywania i koordynowania skarg i wniosków.

Podmiot udostępniający informację:
Przedszkole nr 1 w Brzezinach
odpowiada: Małgorzata Wyka
data: 25-06-2015
wytworzył: Małgorzata Wyka
data: 25-06-2015
data: 25-06-2015
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 15-09-2012 - Edycja treści
  • 05-10-2010 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 559